Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν τη σκληρή εκπαίδευση των στρατιωτικά εκπαιδευμένων σκύλων και των συνοδών τους.

Για πρώτη φορά στις ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων «ΠΕΡΙΤΑΣ-2018», στο πεδίο Ασκήσεων Λιτοχώρου.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της Μεραρχίας Υποστήριξης περιελάμβανε επίδειξη των δυνατοτήτων και της τακτικής χρησιμοποίησης των στρατιωτικών σκύλων και των συνοδών τους, για την αντιμετώπιση απειλών και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής φρούρησης Μονάδων και εγκαταστάσεων Διοικητικής Μέριμνας, τόσο σε περίοδο ειρήνης, όσο και σε περίοδο επιχειρήσεων.

Την άσκηση παρακολούθησαν o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης, προσωπικό και Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και οι Διοικητές Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων, που διαθέτουν στρατιωτικούς σκύλους για τη φύλαξη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.