Αεροπορικό ατύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, χωρίς ανθρώπινα θύματα, συνέβη στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουνίου αλλά γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών.

Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες.

Στη συνέχεια πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία κατάφεραν και προσγείωσαν το «βαρειά τραυματισμένο» ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς να τραυματισμούς.

Το αποτέλεσμα του αεροπορικού ατυχήματος ήταν η διαγραφή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), αναφέρουν τα Παραπολιτικά.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.

Δείτε τη φωτογραφία από το parapolitika.gr

elik.jpg