Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο λαός της Φθιώτιδας, έστειλε το μήνυμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν συλλογικότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου στην ιστορική πλατεία Διάκου στη Λαμία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η διοργάνωση του Φθιωτικού συλλαλητηρίου συνέπεσε με την επισημοποίηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της συμφωνίας με τα Σκόπια και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον για την καταγραφή των πρώτων αντιδράσεων.

Στην πλατεία Διάκου συγκεντρώθηκαν περί τα 2.000 άτομα αν και στην αρχή ήταν αρκετά λιγότερα. Όσο περνούσε η ώρα και καιρού επιτρέποντος η πλατεία γέμισε μαζί με τα πεζοδρόμια και τις καφετέριες γύρω από αυτή, ενώ συγχρόνως το πλήθος αποκτούσε παλμό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και… των πολιτικών τους!

Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που έκαναν πορεία με τα οχήματά τους καταλήγοντας στην οδό Καραγιαννοπούλου και ενώνοντας τις φωνές τους με τους διαδηλωτές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν τέλος πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων που είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του lamiareport.gr: