Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια γιορτής σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή των Σεπολίων, στην Αθήνα.

Όπως καταγγέλθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, αιτία ήταν το γεγονός ότι ανατέθηκε σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή η προετοιμασία της εκδήλωσης, επειδή δεν υπήρξε βοήθεια από άλλους γονείς.

Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα δύο γονείς να επιτεθούν σε δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου κατά την διάρκεια μάλιστα της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης των μαθητών για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου μπροστά σε άλλους γονείς, αλλά και στους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ υπέβαλαν και μηνύσεις.

Την επίθεση καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο στην Αθήνα

Την επίθεση που δέχθηκαν τα δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου από δύο, επίσης, γονείς, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ενέκρινε μάλιστα σχετικό ψήφισμα το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα». Επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν φόβους για τυχόν νέα επεισόδια, την Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η πακιστανική κοινότητα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στηρίζει πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς «που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή» και ενώνει τη φωνή του «με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού» επισημαίνει το υπουργείο και καταλήγει «ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους».