Για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη μίλησε ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο Λευκό Πύργο κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων και είναι ένα από τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη.

"Ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη όλων αυτών των θυμάτων (των Ποντίων) προσβάλοντάς τους βάναυσα , η βία καταδικάζεται σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα και τιμωρητέα", σημείωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που ζητούσε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αποχωρήσει από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ.  Μπουτάρη για τον Κεμάλ.

Ο ίδιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

"Δεν συμμετείχα καθόλου σε επεισόδια, συμμετείχα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου", σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ημέρα της επίθεσης κατά του κ. Μπουτάρη τόνισε ότι "ενώ είχαν στηθεί οι λαβαροφόροι με τα Ποντιακά λάβαρα στην πλατεία Λευκού Πύργου σε κάποια στιγμή, από ότι είδα και στα βίντεο εισέρχεται ο Μπουτάρης, μασουλώντας κάτι με το στόμα του, Αμέσως κάποιοι του απηύθυναν, "φάε και καμιά τυρόπιτα" υπήρξε δημόσια κατακραυγή από όσους ήταν παρόντες, του απηύθυναν ποικίλους χαρακτηρισμούς", τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.