Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεση τους με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η οποία όπως επισημαίνουν αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων - ημερών ασφάλισης για τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαγιάννης, «η ασφάλιση δεν θα γίνεται ούτε με βάση τις μέρες εργασίας που ίσχυε μέχρι τώρα ούτε με βάση τις αποδοχές ενός εργαζομένου αλλά θα γίνεται μόνο με βάση τις ώρες εργασίας που έχουν δηλωθεί από τον εργοδότη στον ΕΦΚΑ», κάνοντας λόγο για τρομακτικές αλλαγές.

Όπως τονίζουν οι μισθωτοί εκπαιδευτικοί με την αλλαγή αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα ένσημα που χρειάζονται για στοιχειώδη ασφάλιση καθώς επίσης και για ταμείο ενέργειας τους θερινούς μήνες, το οποίο αποτελεί και την μόνη πηγή εισοδήματος γι’ αυτούς εκείνη την περίοδο.

Τα μέλη του ΣΜΕΘ φώναξαν συνθήματα μπροστά στο ΥΜΑΘ ζητώντας την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.