Για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία επ' αυτοφόρω σύλληψη κατά την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο Λευκό Πύργο, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης. 

 «Πιστεύετε ότι οι τέσσερις ένστολοι θα έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;», είπε.

«Όταν βλέπουμε να κάνουν συλλήψεις ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ και να δέχονται επιθέσεις; Τι θέλετε, όταν υπάρχει όχλος 100 ατόμων να προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο για να γίνουν και αυτοί θύματα;» πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Μιλάμε για έναν όχλο δεκάδων ατόμων, μπορεί και 100. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να κρατηθεί με 4 ένστολους αστυνομικούς» υποστήριξε για όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ίδιο «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λογική εικόνα. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης». «Σέβεται κανείς τον Έλληνα αστυνομικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Σκοπός ήταν να φύγει ο κ. Μπουτάρης από το χώρο» πρόσθεσε για τις κινήσεις των συναδέλφων του.

Στο ερώτημα, τέλος, γιατί η αστυνομία έχει μετατραπεί σε θεατή ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «η αστυνομία είναι θεατής γιατί χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης για τις μνημονιακές πολιτικές».

Σε δηλώσεις νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Τσαϊρίδης σημείωσε ότι υπήρχαν ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις στον Λευκό Πύργο και ότι οι περισσότεροι αστυομικοί βρίσκονταν στη πορεία που θα ακολουθούσε προς το τουρκικό προξενείο, ενώ τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, σαν την Γενοκτονία τνων Ποντίων δεν θα πρέπεινα είναι αστυνομοκρατούμενες. 

Δείτε το βίντεο του thestival.gr: