Τα όσα έζησε τη στιγμή της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη χτεσινή εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, περιέγραψε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. Στις δηλώσεις της, η κα Γούλα τόνισε ότι φοβήθηκε για την ακεραιότητα του δημάρχου, καθώς το μαινόμενο πλήθος "είχε πρόθεση να κάνει κακό". "Έπεσε κάτω ο δήμαρχος κι εκεί εγώ φοβήθηκα πραγματικά πολύ γιατί αν δεν τον άρπαζε ο αστυνομικός να τον σηκώσει και να συνεχίσουμε, θα γινόταν τρομερό κακό. Συνέχιζαν να τον χτυπούν ενώ ήταν κάτω" σχολίασε χαρακτηριστικά η κα Γούλα. 

Διαβάστε την περιγραφή του περιστατικού από την ίδια την πρόεδρο του ΔΣ, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δημάρχου:

"Ευτυχώς όσα έγιναν καταγράφηκαν στις κάμερες και δεν υπάρχει αμφιβολία. Μετά τη χθεσινή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος, όπου δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδιο, στη συνέχεια και στο πλαίσιο του προγράμματος, κατεβήκαμε στον Λευκό Πύργο και όπως είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος πήραμε και εμείς θέση.

Ξαφνικά εκεί που καθόμασταν και περιμέναμε άρχισε από το πλήθος από διάφορα σημεία να ακούγονται βρισιές, να βρίζουν χυδαία το δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν αντέδρασε και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε όλη την εξέλιξη γιατί ακριβώς επειδή κράτησε την ψυχραιμία του αποφύγαμε τα χειρότερα. Τα πράγματα θα ήταν πιστεύω πολύ χειρότερα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ύβρεων, δίπλα μας ήταν κάποιοι με το σχετικό σωματότυπο, λίγο θηριώδεις και ένας συγκεκριμένα από αυτούς με ένα σιελ μπλουζάκι άρχισε να έρχεται προς εμάς και γυρνάει και λέει στον δήμαρχο "τι θες εσύ εδώ,σήκω φύγε". Ο δήμαρχος δεν απάντησε και αυτός άρχισε να γίνεται απειλητικός με το σώμα του. Κοντά σε αυτόν ήρθαν και κάποιοι άλλοι, ήταν μαζί και ο αστυνομικός φρουρός του δημάρχου.

Θεωρήσαμε σωστό να απομακρυνθούμε και να πάμε στο σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο, κοντά στο βασιλικό Θέατρο. Ξεκινώντας και περπατώντας αρχίζει να γίνεται ένας πανικός χτυπημάτων σωρηδόν με κλωτσιές στην πλάτη του δημάρχου, γροθιές πίσω στον αυχένα και εμείς φάγαμε μερικές. Δεν ήταν ένα άτομο που χτυπούσε και έφυγε. Υπήρχε εμμονή, υπήρχε πρόθεση να κάνει εκείνη την στιγμή κακό. Κάποια στιγμή πηγαίνοντας, έπεσε κάτω ο δήμαρχος, εκεί εγώ φοβήθηκα πραγματικά πολύ γιατί αν δεν τον άρπαζε ο αστυνομικός να τον σηκώσει και να συνεχίσουμε θα γινόταν τρομερό κακό γιατί συνέχιζαν να τον χτυπούν ενώ ήταν κάτω. Συνεχίζουν να χτυπούν, πετούσαν και αντικείμενα φτάσαμε τελικά μέχρι το αυτοκίνητο. Πρέπει να πω ότι σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν είδα αστυνομικό ούτε κανένα από την οργανωτική επιτροπή και εκεί δεν σταματάει η διαδικασία γιατί εγώ ανοίγω την πόρτα για να μπει ο δήμαρχος και υπήρχε κάποιος που κλωτσούσε την πόρτα, ήθελε να τον χτυπήσει ακόμη και με την πόρτα".

Παρών την ώρα της επίθεσης ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος σημείωσε έκανε λόγο για βιαιοπραγία εναντίον του δημάρχου.

Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε με δήλωσή του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε ότι "αυτά δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος καταδίκασε εξαρχής την επίθεση κατά του δημάρχου.

"Πρέπει όλοι να απλώσουμε δίχτυ προστασίας στους θεσμούς και την ευνομία. Πρέπει να πούμε σθεναρό όχι στο κράτος της ανομίας" σχολίασε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο.