Παπούτσια που κουβαλούν ιστορία, υποδήματα διασήμων, παλιά παπούτσια Θεσσαλονικέων, χειροποίητα κομμάτια κάθε λογής, συνθέτουν την έκθεση «I wanna be a museum», στο περίπτερο περίπτερο Β15, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Κυριακή 13 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Ιουνίου αποτελεί ένα pre – opening του μουσείου υποδημάτων, που σχεδιάζεται στην πόλη. Οι ιδρυτές του μουσείου καλούν τους Θεσσαλονικείς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, υποδηματοποιούς κ.α. να φέρουν τα δικά τους κομμάτια, τα οποία θα συνθέσουν τα εκθέματα του πρώτου μουσείου παπουτσιών της πόλης.

«Είναι ένα pre- opening, ένας χώρος, όπου θα έρθουν να εμπνευστούν όλοι για να φέρουν τα δικά τους κομμάτια, από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, παπούτσια από ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι τα δικά τους προσωπικά παπούτσια, τα οποία μπορεί να είναι συλλεκτικά είτε παραδοσιακά, είτε κάποια του γάμου, είτε που έμεινε στις ντουλάπες», ανέφερε στο thestival.gr, η μία εκ των ιδρυτών του μουσείου και σύμβουλο επιχειρήσεων, Τάνια Κυριακίδου.

pap1.jpg

Όσοι θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία κάθε χώρας μέσα από το παραδοσιακό υπόδημα, τους νέους δημιουργούς, τις επιχειρήσεις καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που εμπνέονται από τα υποδήματα, μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση από τις 17:00 έως τις 22:00 να δουν από κοντά εντυπωσιακά υποδήματα και να φέρουν τα δικά τους τα οποία θα κοσμούν το μουσείο.

pap4.jpg

Παπούτσια αθλητών, τραγουδιστών, συλλογές  υποδηματοποιών και παπούτσια από… ανακυκλώσιμα υλικά

Ήδη τα πρώτα ζευγάρια παπούτσια από αθλητές, τραγουδιστές αλλά και τα πιο περίεργα παπούτσια φτιαγμένα από πλαστικό και αλουμινόχαρτο έχουν πάρει την θέση τους στην μοναδική έκθεση.

pap9.jpg

pap8.jpg

Καλλιτέχνες και αθλητές από το χώρο της ιππασίας, τον χώρο του μπάσκετ, τραγουδιστές που φόρεσαν τα παπούτσια τους σε μεγάλες πρεμιέρες έχουν δωρίσει τα υποδήματά τους.

Τα παπούτσια της τραγουδίστριας, Ελεάννας Παπαϊωάννου, του πρώην μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έστειλε τα τελευταία παπούτσια που φόρεσε σε νικητήριο αγώνα, τα παπούτσια των αδελφών Κωνσταντίνου και Δημήτρη Βεργίνη αποτελούν μελλοντικά εκθέματα του μουσείου.

Επίσης, καταστηματάρχες έχουν δωρίσει τις προσωπικές συλλογές στην έκθεση.

Σχέδια καλλιτεχνών, παπούτσια από ανακυκλώσιμα υλικά, καλοπόδια ζωγραφισμένα με πούλιες και με χάντρες, παραμύθια στα οποία το παπούτσι έχει κεντρικό ρόλο συνθέτουν την εικόνα της έκθεσης και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης φοιτητές ΤΕΙ υφάσματος μόδας και τεχνολογίας φτιάχνουν καθημερινά βιτρίνες με θέμα το παπούτσι.

Οι ιδρυτές του project βρίσκονται σε αναζήτηση χώρου, που θα στεγάσει το μουσείο υποδημάτων. «Η αγωνία μας είναι ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια, επειδή έχει ευαισθητοποιηθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διεθνής έκθεση να βρεθεί ο χώρος, που θα φιλοξενήσει αυτά πλέον μόνιμα και να μπορέσουν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι επικοινωνούν μαζί μας, όπως παλιοί υποδηματοποιοί, τσαγκάρηδες  να  φέρουν υλικό, το οποίο να φιλοξενηθεί σε αυτό το χώρο», υπογράμμισε η κα Κυριακίδου.

pap2.jpg

«Put on your Best Shoes and Come»

Στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί gala με θέμα «Put on your Best Shoes and Come” με διάσημους διεθνείς καλεσμένους που αποδέχθηκαν την πρόκληση – πρόσκληση του project.  Αυτοί είναι η Patricia Field, Sex & the City, ο Kobi Levi, Lady Gaga Shoe designer, τον Rene Van Der BergAwarded Shoe designer, η Liza Snook, Shoe Museum Curator και πολλοί ακόμη δημιουργοί, λάτρεις και συλλέκτες υποδημάτων!

pap5.jpg

pap11.jpg

pap7.jpg