Ξεκινά σήμερα το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride – Το Σάββατο η παρέλαση

|
THESTIVAL TEAM

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride, με το Φεμινιστικό Εργαστήρι για την αυτοδιάθεση του σώματος, στις 20:00 στο Μικρόπολις.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ο ομάδα RADical Pride, που διοργανώνει και τη δράση αυτή, «τo Μάη του 2017 όλες μαζί βγήκαμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και φωνάξαμε κατά μιας “κανονικότητας” που μας έχει επιβληθεί από το σύστημα, φορώντας τα χρώματα μας και αψηφώντας την βροχή. Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν συμβεί. Η νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου, η ακροδεξιά κινητοποίηση με αφορμή τα συλλαλητήρια, η “δίκη” Αμβρόσιου και τώρα η συζήτηση για την αναδοχή και παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον». 

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride συνεχίζεται την Πέμπτη 17 Μαΐου με την εκδήλωση για τους λοατκια+ πρόσφυγες στο Πολυτεχνείο στις 19:00, στην οποία θα μιλήσουν μέλη της ομάδας LGBTQI+ Refugees in GREECE.

Η κεντρική εκδήλωση με θέμα «Χτυπάνε Έναν, Απαντάμε Όλες: Ενάντια στη Ρητορική Μίσους Εθνικιστών, Σεξιστών, Ρατσιστών» θα διεξαχθεί στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστ(ρι)ών την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από το RADical Pride, το Patras Pride και την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

H προσυγκέντρωση για την Πολύχρωμη Πορεία του Σαββάτου 19 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 13:30 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με body painting και δρώμενα.

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party και Drag Show στη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.