Οι απολογίες των δύο στρατιωτικών – Μητρετώδης: Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους, δεν θέλαμε μεγαλύτερο επεισόδιο (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στη δημοσιότητα έδωσαν χθες το απόγευμα τουρκικά ΜΜΕ φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν καρέ – καρέ τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Στις εικόνες που δημοσιεύει η τουρκική Μilliyet και η Gazete Ne Haber οι δύο στρατιωτικοί φαίνεται να περπατούν με χειροπέδες στα χέρια και να συνοδεύονται από δύο χωροφύλακες έκαστος.

Σύμφωνα με την “Milliyet” στην απολογία του o Άγγελος Μητρετώδης δήλωσε πως πέρασαν τα σύνορα και είναι ξεκάθαρο ότι πέρασαν λόγω των καιρικών συνθηκών. «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην κατάθεσή του και ο Δημήτρης Κούκλατζης και τόνισε πως «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´ αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

Δείτε βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.