Πλήθος πιστών στη Ροτόντα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Πλήθος πιστών συνέρευσε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε θεια λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με κατάνυξη τη λειτουργία, ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον χριστιανικό διάκοσμο, όπως τα ψηφιδωτά της ζώνης των μαρτύρων.

Ο Ιερός Ναός των Ασωμάτων, γνωστός σε όλους ως Ροτόντα, είχε αποτελέσει την παλαιά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης και τον πρώτο χριστιανικό αυτοκρατορικό Ναό μετά το τέλος των διωγμών.

Σήμερα, ο ναός άνοιξε για το κοινό σε μια προσπάθεια η πράξη αυτή να συμβάλλει και να διακηρύξει την Ιερότητα του Πρωτοχριστιανικού, Αυτοκρατορικού, Μητροπολιτικού Ναού της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Ροτόντα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, στην εορτή του Αγίου Γεωργίου, την Πεντηκοστή και στην εορτή των Ασωμάτων, διότι πριν από την Τουρκοκρατία και για περίπου χίλια χρόνια ο ναός ήταν αφιερωμένος στους Άγιους Ασώματους. Οι υπόλοιπες οκτώ φορές το χρόνο που τελείται Θεία Λειτουργία στο μνημείο, καθορίζονται κάθε εξάμηνο από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.