Στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας προχώρησαν σήμερα η διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού. Η σύμβαση αυτή ρυθμίζει, πέρα από τα μισθολογικά, και μία σειρά θεσμικών θεμάτων. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από πλευράς διοίκησης ΟΑΣΘ, τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς και ο διεθύνων σύμβουλος, Σάββας Παναγιωτίδης, ενώ από πλευράς ΣΕΟΑΣΘ, ο πρόεδρος, Δημήτρης Τσερμενίδης και ο γ.γ. Κωνσταντίνος Αγγελούδης.

«Νομίζω ότι με τη σημερινή υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εγκαινιάζουμε μια προσπάθεια που είναι δύσκολη, προκειμένου να αποκαταστήσουμε ομαλές εργασιακές σχέσεις μέσα στον οργανισμό, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είχαν τρωθεί πάρα πολύ άσχημα στο προηγούμενο διάστημα. Έχουμε αποκτήσει ήδη ένα βηματισμό που επιτρέπει να βάλουμε από κοινού δυνάμεις, διοίκηση και προσωπικό, έτσι ώστε ο Ο.Α.Σ.Θ. να ξαναγίνει ο φορέας ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στον πολιτισμό της πόλης μας. Νομίζω ότι αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα και στις δύο πλευρές γιατί ακριβώς, όλη αυτή η προσπάθεια είναι κοινή και όχι μονομερής. Και αυτή η κοινή προσπάθεια μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε προς το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Παππάς, μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από τη πλευρά του, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε πως «η σημερινή υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας αποδεικνύει τη μέχρι σήμερα πορεία και συνεργασία που είχαμε. Εκτός από τα εργασιακά και τα οικονομικά που προσδιορίστηκαν στη σύμβαση εργασίας για μας είναι πολύ σημαντικό και είναι το μεγάλο μας στοίχημα, η κοινή μας προσπάθεια για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τις ποιοτικές συγκοινωνίες που της αξίζουν. Αυτός λοιπόν είναι ο κοινός στόχος και των δύο πλευρών».

oasth2.jpg