ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

“Ας μην έχουμε αυταπάτες για το αν θα ναι τα μεγάλα σπίτια και οι βίλες ή η λαϊκή στέγη.”, τόνισε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σημειώνοντας πως υπάρχει ήδη δέσμευση από τον Ιούνιο του 2017 πέρσι μέχρι το τέλος του 2019, θα πρέπει οι τράπεζες μέσω των πλειστηριασμών και της πώλησης των κόκκινων δανείων σε ξένα fund να αποκομίσουν 22.2 δις.

“Αυτό είναι τεράστιο ποσό και όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο ποσό μπορεί να βγει μόνο με αίμα. Να μην έχουμε αυταπάτες και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή του”, δήλωσε η κ. Βαλαβάνη.

“Σήμερα τα αρπαχτικά, κυβέρνηση ΕΕ και τραπεζίτες περνούν στο τελευταίο επεισόδιο αυτού του αντιλαϊκού σεναρίου, του σεναρίου αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Επιδιώκουν με ένα κλικ στον υπολογιστή κάποιο συμβολαιογράφου να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιούσια. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε το πιο βροντερό όχι”, τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος.

Τα μέλη του Συντονισμού πιθανόν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Να σημειωθεί πως σήμερα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  ενώ οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης απέχουν μέχρι τις 4 Μαρτίου.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.