Να πιστοποιούνται, όσοι συμβολαιογράφοι το επιθυμούν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποφάσισε ο Σ.Σ.Ε.Θ.

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης ( Σ.Σ.Ε.Θ) αποφασίστηκε να πιστοποιούνται ελεύθερα στην υφιστάμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όσοι συμβολαιογράφοι το επιθυμούν, ώστε «να μην καθίσταται αδύνατη η διενέργεια μετά από ενδεχόμενη λύση της αποχής» τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα εβδομήντα δύο συμβολαιογράφων, μελών του συλλόγου. Η ψηφοφορία επί του αιτήματος συγκέντρωσε 119 ψήφους υπέρ, ενώ 74 καταψήφισαν. Ωστόσο, η αποχή των συμβολαιογράφων συνεχίζεται, σύμφωνα με απόφαση προηγούμενης γενικής τους συνέλευσης, μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου, στην οδό Καλαποθάκη, για όση ώρα διήρκεσε η συνέλευση, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τον «Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», τα μέλη του οποίου καλούσαν τους προσερχόμενους στη συνέλευση συμβολαιογράφους να καταψηφίσουν και φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.