Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης ( Σ.Σ.Ε.Θ) αποφασίστηκε να πιστοποιούνται ελεύθερα στην υφιστάμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όσοι συμβολαιογράφοι το επιθυμούν, ώστε «να μην καθίσταται αδύνατη η διενέργεια μετά από ενδεχόμενη λύση της αποχής» τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα εβδομήντα δύο συμβολαιογράφων, μελών του συλλόγου. Η ψηφοφορία επί του αιτήματος συγκέντρωσε 119 ψήφους υπέρ, ενώ 74 καταψήφισαν. Ωστόσο, η αποχή των συμβολαιογράφων συνεχίζεται, σύμφωνα με απόφαση προηγούμενης γενικής τους συνέλευσης, μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου, στην οδό Καλαποθάκη, για όση ώρα διήρκεσε η συνέλευση, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τον «Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», τα μέλη του οποίου καλούσαν τους προσερχόμενους στη συνέλευση συμβολαιογράφους να καταψηφίσουν και φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.