Σε περιπέτεια εκτυλίχθηκε ο χθεσινός απόπλους τους πλοίου των Μινωικών Γραμμών «Festos Palace», καθώς προσέκρουσε στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά με 281 επιβάτες.

Τελικά, το «Festos Palace» προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά της προβλήτας ΙΙ με την συνδρομή των ρυμουλκών «Μινώταυρος» και «Μέντορας» και αποβίβασε τους επιβάτες του. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση δεξιά στον πρωραίο βολβό και στρέβλωση με μικρό ρήγμα δεξιά στην πρύμνη σε ύψος πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «Festos Palace» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.