Σε αναμορφωτήριο οδηγείται ο 14χρονος που σκότωσε συνομήλικο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το αναμορφωτικό μέτρο του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι τα 21 του έτη επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον καθ ‘ ομολογίαν 14χρονο δολοφόνο του συνομήλικού του στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο 14χρονος θα παρακολουθείται καθημερινά από ψυχιάτρους.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στις 9 το πρωί και διήρκησε μέχρι αυτή την ώρα.

Στην απολογία του ο 14χρονος είπε στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται τίποτα για το περιστατικό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Τάσου που δολοφονήθηκε από τον 14χρονο, Αλέξης Κούγιας ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

«Μέχρι σήμερα ένας ανήλικος δολοφόνος ήταν ελεύθερος. Υπήρξε μια δικαίωση της οικογένειας οι οποίοι δεν μπορούσαν να ζήσουν με αυτόν τον εφιάλτη, ο δολοφόνος του γιου τους να είναι ελεύθερος».

Μιλώντας για τον δολοφόνο του γιου του ο πατέρας του 14χρονου Τάσου, Μαργαρίτης Νάτσος είπε «δεν μετάνιωσε καθόλου, όπως ήταν είναι, μας ειπε ότι δεν θυμάται τι έγινε. Πέρασε καιρός λέει και δεν θυμάται».

O 14χρονος Τάσος δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο φίλο του το απόγευμα Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016, όταν ο μικρός βγήκε για βόλτα με τους φίλους του στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Την επόμενη μέρα εντοπίστηκε νεκρός στο κλειστό γυμναστήριο της Γέφυρας. Μέχρι σήμερα, ο  επίσης 14χρονος καθ ομολογίαν δράστης έχει απομακρυνθεί από το χωριό Γέφυρα και ζούσε μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη καθώς είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.