Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης μπροστά από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 08:00 μεχρι τις 11:00 με αφορμή τα προβλήματα των αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την θέρμανση και την αποκατάσταση των ζημιών από τον περσινό παγετό.

Συνολικά 43 υπηρεσίες του υπουργείου σε Μακεδονία και Θράκη δεν έχουν θέρμανση με τους εργαζόμενους να φέρνουν τα δικά τους σώματα για να ζεσταθούν. Στις 6 υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης εργάζονται 52 άτομα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, Απόστολος Σκούφας ανέφερε ότι «το πρόβλημα είναι τεράστιο. Εδώ και δυο χρόνια δεν έχουμε θέρμανση. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν αρρωστήσει. Δεν υπάρχει θέρμανση διότι υπάρχει υποχρηματοδότηση από το υπουργείο. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2017 έχουμε 4 εκατ. λιγότερα από ότι πέρσι».

Σύμφωνα με τον κ. Σκούφα για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία για να βγουν σωστά τα αποτελέσματα.