Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, πραγματοποίησαν προχθές έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, Κύπριοι φοιτητές μέλη της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν εκτός από την επίσκεψη Ερντογάν, διαμαρτυρήθηκαν και για την απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζουν σύλληψη Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

"Συγκεντρωθήκαμε απέναντι από το τουρκικό προξενείο για να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη του σουλτάνου Ερτογάν στην Αθήνα και στη Θράκη. Διαμαρτυρηθήκαμε, επίσης, για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που δέχτηκαν συναγωνιστές μας στην Αθήνα, οι οποίοι συνελήφθησαν λόγω του ότι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία, με συνθήματα, έξω από το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα, γιατί ήθελαν να τονίσουν το απαράδεκτο της επίσκεψης του Ερτογάν στην Ελλάδα μας.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε την σύλληψη των Κυπρίων φοιτητών, η οποία αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" και τη μικρότητα της ελλαδικής κυβέρνησης μπροστά στο ισχυρό σουλτανάτο.

Ειναι απαράδεκτο η χώρα που αντιστάθηκε στο φασισμό να υποδέχεται δια βαΐων και κλάδων τον Ερντογάν".

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε η ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης στη σελίδα της στο facebook: