Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα επεισόδια που ξεκίνησαν γύρω στις 19.30, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια άρχισαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην Αγ. Δημητρίου. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. 

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ όπου κουκουλοφόροι συνέχισαν να πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν απέναντι από τον χώρο των πανεπιστημίων.

Παρότι τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει εδώ και λίγη ώρα, οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου θα παραμείνουν κλειστές έως ότου υδροφόρες του δήμου καθαρίσουν το οδόστρωμα από πέτρες και αντικείμενα.

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά ΙΧ, ενώ ο δρόμος μπροστά από τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας θυμίζει πεδίο μάχης, με δεκάδες πέτρες να βρίσκονται στη μέση του δρόμου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival: