Την Τετάρτη θα παραδοθεί το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρισκόταν υπό "κατάληψη" λόγω των εργασιών του μετρό στο σταθμό "Ανάληψη".

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος σε δηλώσεις του με αφορμή την άφιξη του μετροπόντικα στο σταθμό "Καλαμαριά", μεθαύριο θα παραδοθεί η Δελφών ενώ όσο προχωράμε μέσα στο 2018 θα παραδίδονται όλοι και περισσότεροι δρόμοι.

"Την Τετάρτη ανοίγει η Δελφών. Απομακρύνεται η κατάληψη που υπήρχε γιατί έχει ολοκληρωθεί το έργο του σταθμού της Αναλήψεως στην περιοχή και δίδεται στην κυκλοφορία η Δελφών με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση. Μετά από 6-7 χρόνια που ήταν κατειλημμένη και τελικά με γνωστές καθυστερήσεις και το σταμάτημα του έργου πήρε μεγάλες διαστάσεις με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους. Ήρθε η στιγμή η Δελφών να ανοίξει την Τετάρτη", τόνισε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε για τους υπόλοιπους κατειλημμένους δρόμους:

"Mέσα στις γιορτές, προς τα τέλη της χρονιάς ή λίγο μετά τις γιορτές ανάλογα τις συνθήκες, θα ανοίξει η Μοναστηρίου από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το Βαρδάρι το σταθμό Δημοκρατίας και μέσα στο 2018 θα έχουμε συνέχεια απομακρύνσεις καταλήψεων, παραδόσεις δρόμων, όσο προχωράμε προς το τέλος του 2018 που ολοκληρώνεται το έργο κατασκευαστικά τόσο  περισσότεροι δρόμοι θα παραδίδονται στην  κυκλοφορία".

Να σημειωθεί ότι επί χρόνια ο δρόμος είχε καταληφθεί με λαμαρίνες λόγω του εργοταξίου με αποτέλεσμα να βάλουν λουκέτο δεκάδες καταστήματα και να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

metr-1.jpg

metr-2.jpg

metr-3.jpg

metr-4.jpg