Τα άψυχα σώματα ακόμη δύο ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19, από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Η μια από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δύο σοροί ανήκουν σε άνδρες ηλικίας 55 και 29 ετών και έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε ο 17ος νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο στη Μάνδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

"Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, δύο (02) σοροί ανδρών, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας πλησίον των εκβολών του ποταμού “ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΤΑΜΟΥ” και σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων (30m) από την ακτή.

Άμεσα, στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς έσπευσαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου προέβησαν στην ανάσυρση της μίας σορού, ενώ η δεύτερη σορός απεγκλωβίστηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είχαν ήδη μεταβεί στην περιοχή.

Οι σοροί, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου και αναγνωρίστηκαν από οικείους τους. Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 59 και 29 ετών".