Guardian: H παράνομη δόμηση πάνω σε ρέματα συνέβαλε στην τραγωδία στη δυτική Αττική

|
THESTIVAL TEAM

Εκτενές ρεπορτάζ για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του διεύθυνση ο Guardian, o οποίος αναφέρει ότι «η παράνομη δόμηση σε ρέματα και κοίτες ποταμών συνέβαλαν στη σφοδρότητα των χειμάρρων και τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για «βιβλικές καταστροφές στην Αθήνα», ενώ σημειώνει ότι «οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους λάσπης και θραυσμάτων, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ ο κακός καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί».

Στο ρεπορτάζ συμπληρώνεται ότι «οι πλημμύρες στα περίχωρα της Αθήνας σκότωσαν τουλάχιστον 15 άτομα, δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν» για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Τα αυτοκίνητα είναι κολλημένα στη λάσπη, όπου βρέχει αδιάκοπα, έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια και άνθρωποι αγνοούνται», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές την Τετάρτη, περιέγραψε σκηνές καταστροφής.

«Έχει επηρεαστεί μια πολύ μεγάλη περιοχή σε μερικά από τα φτωχότερα μέρη της Αθήνας», δήλωσε. «Και νέες καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την πρωτεύουσα και τη δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Τη βαθιά του θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.