Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κ. Μακεδονία – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης στην Κεντρική Μακεδονία,

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 80 στην Κατερίνη, 50 στα Γιαννιτσά Πέλλας και 10 στη Γουμένισσα Κιλκίς.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ηπιότερα τα φαινόμενα, παραμένει κλειστή η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης -Έδεσσας, στα όρια με τον νομό Πέλλας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

O διευθυντής του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι συνεργεία της Περιφέρειας με μηχανήματα επενέβησαν στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη για να καθαρίσουν δρόμους και να διευθετήσουν χειμάρρους.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε ετοιμότητα και έχει ενημερωθεί από την ΕΜΥ ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα φαινόμενα να ενταθούν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.