Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, καθώς και η Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων - Φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης άνεργου πολίτη, οποίος δεν πλήρωσε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ και καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

 «Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «ο άνεργος συμπολίτη μας διέπραξε το "έγκλημα" να μην πληρώσει εισιτήριο το Μάη του 2011, σύρεται σε δίκες, με πρωτόδικη βαρύτατη ποινή 22 μηνών φυλάκιση (!!!) με 3ετή αναστολή, παρόλο που ακόμη και οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη, παρόλο που και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε αποδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών απέναντί του ήταν προκλητική, και ότι κράτησαν στο αστικό τον άνεργο επιβάτη για τρεις στάσεις».

«Το δικαίωμα των ανέργων, των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, των ευπαθών ομάδων κτλ. στη δωρεάν μετακίνηση, είναι κοινωνικό δικαίωμα, και δεν ποινικοποιείται», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση η ανακοίνωση.