Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην οδό Βενιζέλου λόγω των έργων του μετρό δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη δήλωσε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για σχετικά δημοσιεύματα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι πριν εκδοθούν οι σχετικές άδειες θα ενημερωθούν ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι άλλοι φορείς και θα ληφθεί προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν.

"Όπως είναι γνωστό, το μετρό τρέχει για πρώτη φορά βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης, Ο σταθμός Βενιζέλου είναι γνωστό ότι είναι ο πλέον καθυστερημένος σταθμός καθώς εξαιτίας του ανιστόρητου διλήμματος ή αρχαία η μετρό που δίχασε την πόλη δεν έχει γίνει καμία κατασκευαστική παρέμβαση τόσον καιρό στον σταθμό, για τον οποίο τώρα ξεκινάει η κατασκευή του", ανέφερε o κ. Μυλόπουλος.

"Το 2018 την ώρα που οι λαμαρίνες και οι καταλήψεις στους 11 από τους 13 σταθμούς θα απομακρύνονται και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα απελευθερώνονται την ίδια ώρα, στη Βενιζέλου που θα είναι σε εξέλιξη τα έργα, θα ληφθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά μέτρα.

Τα μέτρα δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη ποια θα είναι, όταν πάντως αυτό συμβεί και πριν να εκδοθούν οι σχετικές άδειες οι φορείς και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν σε μια κοινή σύσκεψη, στην οποία θα γίνει προσπάθεια να εξομαλυνθούν όλα τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν", επισήμανε.

"Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου είναι ανεξάρτητες από την παραμονή των αρχαίων στη θέση τους και θα λαμβάνονταν ούτως ή άλλως σε όποιο σενάριο επιλέγονταν σχετικά με τα αρχαία που βρέθηκαν στο σταθμό. Αυτό που επιβαρύνει τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τα έργα του μετρό, αλλά οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις", κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.