Την συμπαράστασή του στο αγώνα των 90 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα προκειμένου να παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Οι 90 συμβασιούχοι αν και καλύπτουν τα τελευταία επτά χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση αποφάσισε να τους γυρίσει την πλάτη και να τους οδηγήσει στην αβεβαιότητα, καθώς όχι μόνο επέλεξε να μην προχωρήσει στη μοριοδότηση τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αποφάσισε να μη βγάλει σε διαγωνισμό αρκετές από τις συγκεκριμένες θέσεις που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Θ. και προσθέτει:

«Οι συμβασιούχοι παρά το γεγονός ότι απασχολούνται σε κύκλους εργασίας που ένα μέρος τους δεν καλύπτεται από τους μόνιμους εργαζόμενους αλλά ούτε και από τις νέες προσλήψεις που είναι σε εξέλιξη, βρίσκονται σε αοριστία ως προς το εργασιακό τους μέλλον, περιμένοντας τη δικαστική δικαίωση τους».

To Ε.Κ.Θ. καλεί, τέλος, τη Διοίκηση της Εταιρείας «να αλλάξει στάση απέναντι τους και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασία τους», ενώ παράλληλα σημειώνει πως «θα είναι δίπλα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση».