Θερμή υποδοχή στον Αλ. Τσίπρα ετοιμάζουν εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ – Ζητούν πολιτική λύση για τη Βιομηχανία

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άγονος κρίθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), αφού η διορία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξέπνευσε χθες το απόγευμα χωρίς να κατατεθεί καμιά προσφορά.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και ζητούν από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έκανε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Δημητριάδης, οι εργαζόμενοι θα του ετοιμάσουν «θερμή» υποδοχή ενόψει της 82ης ΔΕΘ.

«Αυτό που θέλω να διαμηνύσω στον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι ότι θα του επιφυλάξουμε μία «θερμή» υποδοχή γιατί ο ίδιος ήταν που είχε δεσμευτεί ότι αυτή η εταιρεία πρέπει να σωθεί και είναι ανάγκη να υπάρχει γιατί είναι εργαλείο για την άμυνα.

Να μας βάλει ο πρωθυπουργός στην ατζέντα του ώστε να συζητήσουμε. Να μας πει κάποιος επίσημα και υπεύθυνα, όχι με υπεκφυγές και να κρύβονται τί θα κάνουν με αυτή την εταιρεία. 336 ψυχές αυτή την στιγμή αδημονούν για το αύριό τους», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μας ενημερώσουν επίσημα οι υπεύθυνοι, τόσο ο κύριος Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών όσο και το υπουργείο Άμυνας για το πόσο η εταιρεία αυτή είναι χρήσιμη για τα δεδομένα της Εθνικής Άμυνας και από εκεί και πέρα να δούμε και εμείς πως θα αντιδράσουμε για να σωθούμε. Κορυφώθηκε η αγωνία αφού και ο δεύτερος διαγωνισμός βγήκε άγονος. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη πολιτική θέση που να προσδιορίζει το αύριο μας», πρόσθεσε.

elvo.jpg

Ο κ. Δημητριάδης καλεί σε συνάντηση τόσο τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, όσο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά καθώς όπως λέει μπορούν να κατασκευαστούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

«Πριν δύο χρόνια, προτού εκλεγούν προεκλογικά εδώ δεσμεύτηκαν όλοι και ο νυν υπουργός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του παρήλθαν από αυτή την εταιρεία, την οποία χαρακτήριζαν «διαμάντι» και «στολίδι» της εταιρείας, την χαρακτήριζαν το μέσο της άμεσης ανάπτυξης. Μπορούμε άμεσα να κατασκευάσουμε αυτά που έχει ανάγκη η χώρα. Πυροσβεστικά, λεωφορεία του ΟΑΣΘ και καλούμε τον κύριο Σπίρτζη, τόσο και τον κύριο Παππά, τον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ να έρθει να μας δει να συζητήσουμε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά, τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για τη χώρα. Αυτό το διαμάντι είναι ακατέργαστο, αξιοποιήστε το», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη σήμερα το αντικείμενο της δουλειάς για τους εργαζόμενους είναι ανακατασκευές, οι οποίες υποστηρίζουν το ελληνικό στρατό και είναι σε επίπεδο τροχοφόρων αλλά και ερπυστιοφόρων.

Σημειώμεται ότι στα τέλη τη βδομάδας οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση στην Αθήνα με τους επικεφαλής στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.