Ρεκόρ δεκαετίας σημειώνεται φέτος με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 εκθετών στην 82η διοργάνωση της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή των Κινέζων εκθετών με αφορμή το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. "Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις καινοτομίας και πληροφορικής από την Κίνα θα βρίσκονται στο μεγαλύτερο περίπτερο τις έκθεσης, που είναι αυτό με τον αριθμό 13" ανέφερε ο κ. Ποζρικίδης.

Beach bar που επιφυλάσσει εκπλήξεις 

Ένα... beach bar με αληθινή άμμο, για να κάνουν οι επισκέπτες μια στάση, μια ανάσα δροσιάς που κρατά ζωντανό το καλοκαίρι μέσα στο Φθινόπωρο, ετοιμάζεται στον υπαίθριο χώρο έξω από την αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα αποκαλυφθούν μόλις ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης.

Οι τιμές των εισιτήριων παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσι, για να μπορεί οι επισκέπτες, όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης, να επισκεφθούν τα περίπτερα που τον ενδιαφέρουν και επίσης να απολαύσουν όλα τα θεάματα, τους Κινέζους ακροβάτες, τις παραστάσεις, το καράτε και τις συναυλίες, αλλά και την "αναβίωση" της πυρκαγιάς του 1917 από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ θα επαναλειτουργήσει το θεματικό πάρκο με τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά.

Η 82η ΔΕΘ «γεμίζει» τα ξενοδοχεία της περιοχής - Στο 100% οι πληρότητες για τα δύο Σαββατοκύριακα

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% αναμένεται να καταγράψουν τα ξενοδοχεία της πόλης για όλο το δεκαήμερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και όχι μόνο το πρώτο και δεύτερο Σαββατοκύριακο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα για τα δύο Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ. Οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 100%. Για το ενδιάμεσο διάστημα ήδη η πληρότητα που καταγράφεται σήμερα -περίπου ένα δεκαήμερο πριν από τα εγκαίνια- ξεπερνά το 70% στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

Στο κέντρο της πόλης είναι ήδη δύσκολο να βρει κανείς δωμάτιο για τις καθημερινές, ενώ, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, «θα δούμε να καταγράφονται πληρότητες κοντά στο 90% και στην ευρύτερη περιοχή».

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό και επιχειρηματικό γεγονός, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες στην πόλη», είπε ο κ. Τορνιβούκας. «Ειδικά φέτος, καθώς είναι τιμώμενη χώρα η Κίνα, η παρουσία των Κινέζων επισκεπτών στην πόλη είναι πολύ έντονη», πρόσθεσε.

Οι προοπτικές άλλωστε, στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα, είναι πολύ καλές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη. «Οι Κινέζοι αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας», είπε. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους και με την κατάλληλη στρατηγική η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει μεγάλο μερίδιο από την τουριστική αγορά της Κίνας». Επίσης, πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Ποζρικίδης την απευθείας πτήση της Air China, που ενώνει την Αθήνα με το Πεκίνο και αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ