Άνοδος 5,7% στις αεροπορικές αφίξεις του Ιουλίου

|
THESTIVAL TEAM

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια, καταγράφηκε αύξηση των αφίξεων κατά 5,7%, με την αντίστοιχη αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια να διαμορφώνεται στο 6,8%. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η άνοδος των αφίξεων ανήλθε στο 1,5%.

Όσον αφορά τις οδικές αφίξεις, η αύξηση διαμορφώθηκε στο +11,6%, ενώ στις θαλάσσιες αφίξεις παρατηρήθηκε άνοδος κατά 14%.

Από την αρχή του έτους (Ιανουάριος – Ιούλιος) οι αφίξεις στα αεροδρόμια ενισχύθηκαν κατά 8,8%, οι οδικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 7,8% και οι θαλάσσιες αφίξεις σημείωσαν άνοδο κατά 12,4%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ+0,68% τον Ιούνιο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 14,2%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.