Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, με τη φωτιά να έχει κάψει ήδη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους αλλά και ελαιώνες.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου. Λευτέρης Νιοτόπουλος είπε πως το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα. «Το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις Μαριές επιχειρούν 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες, ενώ στο νησί υπάρχουν οκτώ άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ. Από αέρος έκαναν νωρίτερα ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

ΣΗμειώνεται ότι το μεσημέρι ο πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε τη δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυροσβέστες και αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό τους, ωστόσο έως το βράδυ δεν είχαν προβεί σε κάποια σύλληψη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.