Αίσιο τέλος για ψαρά που αγνοούνταν στη Χαλκιδική

|
THESTIVAL TEAM

Από το πρωί της Κυριακής αγνοούνταν ένας 75χρονος ψαράς, ο οποίος πήγε για ψάρεμα με το σκάφος του, “Άγιος Νικόλαος”, Λ.Ι. 646, στην θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Κουφά Χαλκιδικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες το βράδυ το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του, στις οποίες συμμετείχαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο παραπλέοντα πλοία και δύο αλιευτικά σκάφη, ενώ από ξηράς έρευνα διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σήμερα το πρωί το “Άγιος Νικόλαος” με επιβαίνοντα τον 75χρονο, εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ. και το Α/Κ “Μέγας Αλέξανδρος” Ν.Θ. 1239, στη θαλάσσια περιοχή Μαραθιάς, ενώ όπως δήλωσε ο ψαράς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αδυνατούσε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πόρτο Κουφό.

Το “Άγιος Νικόλαος” ρυμουλκήθηκε στον οικείο λιμένα, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.