Αποχώρησε χθες από την καθαριότητα στο δήμο Παγγαίου, στην Καβάλα, ο ιδιώτης εργολάβος καθώς δε μπορούσε να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του αφού προηγήθηκε η απόρριψη, συνολικά, της σύμβασής του από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, ο συγκεκριμένος ιδιώτης εκτελούσε τις εργασίες αποκομιδής εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε πληρωθεί, αφού υπήρχαν διάφορα «κωλύματα» με τα δικαιολογητικά αλλά και την ίδια τη σύμβαση που είχε υπογράψει με τον δήμο Παγγαίου. Τελικώς, η σύμβαση απορρίφθηκε στο σύνολό της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η εργολαβία έμεινα στον «αέρα» και ο ιδιώτης, ως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, αποχώρησε.

Όπως γράφει το kavalapost.gr, ο ανάδοχος εκτελούσε την αποκομιδή με τα δικά του συνεργεία και οχήματα αλλά και έχοντας «απλώσει» και τους δικούς του κάδους απορριμμάτων, τους οποίους και έχει ήδη μαζέψει!

Αποτέλεσμα, εν μέσω θέρους και εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ο δήμος Παγγαίου δεν έχει πρόβλημα μόνο με την αποκομιδή αλλά και με τις σακούλες των σκουπιδιών που, δειλά-δειλά, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στα πεζοδρόμια ή ακόμα και μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης (ελλείψει άλλης… εναλλακτικής).

Μιλώντας στο kavalapost.gr ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης είπε: "Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον δήμο καθαρό, στον βαθμό που μπορούμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την καθαριότητα. Παλεύουμε από την πρώτη στιγμή, με διπλές βάρδιες, με ανακλήσεις αδειών και όλο το προσωπικό στις επάλξεις να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να γίνει. Και θα γίνει".

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη Δευτέρα κιόλας, ο δήμος Παγγαίου θα απευθύνει νέα πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να αναλάβει την αποκομιδή ιδιώτη, με σκοπό να συναφθεί άμεσα μια νέα σύμβαση και να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου, αν όλα «τρέξουν» κανονικά, η διαδικασία μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.