Μετασεισμοί, που ενδέχεται να είναι μεγάλοι, αναμένεται να σημειωθούν στην Κω, μετά τη δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σήμερα τα ξημερώματα. Οι σεισμολόγοι αν και εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ζητούν από τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση.

Ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα καινούργια κτίρια ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της κατάστασης. «Προσοχή, δεν πλησιάζουμε και δεν κατοικούμε κτίρια που έχουν ζημιές», ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας, εξηγώντας πως ο φονικός σεισμός προέρχεται από γνωστό ρήγμα το οποίο ξεκινά από την Ανατολή (Τουρκία) και κατευθύνεται προς τη Δύση.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Λέσβου… Η μετασεισμική ακολουθία εδώ είναι απολύτως φυσιολογική. Εκτιμώ ότι ο σεισμός των 6,4 βαθμών ήταν ο κύριος, αλλά η μετασεισμική ακολουθία θα είναι πλούσια και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή».