Παιδιά με αναπηρία αλλά και οι γονείς τους, αναμένεται να κάνουν ολονυκτία στο υπουργείο Υγείας, μετά την ενημέρωση που είχαν πως δεν πρόκειται να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως αναφέρει το newbeast.gr, οι συγκεντρωθέντες ζητούσαν ραντεβού με τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, για να ζητήσουν να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ προκειμένου να ξεκινήσουν οι θεραπείες των πασχόντων παιδιών. Ωστόσο τους ενημέρωσαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας απουσίαζε.

Νωρίτερα, αγανακτισμένοι, σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά του υπουργείου, εισέβαλαν μέσα σ' αυτό και έκαναν συμβολική κατάληψη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

«Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή αφήνουν αναπήρους χωρίς επιδόματα και σακατεμένους εργάτες χωρίς συντάξεις αναπηρίας. Ξεσηκωμός!!! Πέμπτη 20 Ιούλη 2017, στο Υπουργείο Υγείας στις 7μμ, μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο-κάλεσμα για τη συγκέντρωση.

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr: