Την Πέμπτη δόθηκε παράταση ενός μήνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων που αφορούν τις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση.

Με σχετική εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου, όπως αναφέρει τo nea.gr, διευκρινίζονται διάφορα θέματα που αφορούν τις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:

* Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν το απαιτούμενο από τη διαδικασία τοπογραφικό διάγραμμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση.

* Καταληκτική ημερομηνία θα είναι πλέον η 31η Αυγούστου 2017.

Ωστόσο,η 27η Ιουλίου 2017 παραμένει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παραπάνω αιτήσεων, μέχρι την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Δασαρχεία.

Διευκρινίζεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς ή χρήσης, εφόσον ήταν ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ έστω και για μία μόνο χρονιά μεταξύ 2014 και 2017.

Η εγκύκλιος αυτή διευκολύνει τους αγρότες, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να ολοκληρωθούν επιτυχημένα οι διαδικασίες των αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης, ενώ αποσυμφορεί τις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες, οι οποίες επιφορτίστηκαν εδώ και επτά μήνες με την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία υποβολής των αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων.