Τη στήριξή του στους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει χρακτηριστικά το ΕΚΘ, είναι «αδιανόητο οι εργαζόμενοι σ' αυτόν τον κλάδο αλλά και στον συναφή επισιτισμό, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό και την 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν ζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Την ώρα που η χώρα μας καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στον τουρισμό, είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι σ' αυτόν τον κλάδο αλλά και στον συναφή επισιτισμό, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και με ολοκληρωτική έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις των κανόνων εργασίας και ασφάλισης.

Το ΕΚΘ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις καθημερινές μάχες που δίνουν και ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα και άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, τις πενιχρές αμοιβές, την ευελιξία και την εξαθλίωση που αποτελούν τις πάγιες τακτικές των εργοδοτών παρά τα τεράστια έσοδα από τον τουρισμό».