Την έντονη ενόχλησή του εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη να αποκλείσει από το διάλογο για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, «είναι άκρως προσβλητικό για την πόλη να καλούνται σε διαδικασία διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου, όπως κρατικοί οργανισμοί και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, να αποκλείονται γνήσιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας και φορείς που έχουν γνώση και εμπειρία του θέματος, που θα μπορούσαν με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν με θετικές ιδέες».

«Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να καλέσει άσχετα πρόσωπα αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν ενδιαφέρεται για να καταλήξει σε ένα ορθό σχέδιο αλλά απλώς σε ένα αρεστό σχέδιο ως προς τις πολιτικές του επιδιώξεις», πρόσθεσε ο κ. Ζορπίδης.