Ένα ιδιαίτερο περιστατικό συνέβη χτες στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και του Όλοι Μαζί Μπορούμε. Πρωταγωνιστές ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο "Νιόνιος".

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός και δημοφιλής καλλιτέχνης επιχείρησε να παραφράσει στίχους τραγουδιού του Σαββόπουλου.

Το κοινό αντέδρασε αρνητικά και τότε ο Διονύσης Σαββόπουλος μπήκε στη σκηνή και έκοψε στην κυριολεξία το τραγούδι στη μέση.

Αμέσως μετά "έσφαξε με το γάντι" από το μικρόφωνο τον Ζουγανέλη λέγοντας ότι «του θυμίζει τον συμμαθητή που παίρνει το μικρόφωνο στο πούλμαν» ενώ προλογίζοντας τον επόμενο καλλιτέχνη είπε ότι «τώρα θα έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος».

Ο Γιάννης Ζουναγέλης μιλώντα στο TheTOC δίνει διευκρινήσεις για το περιστατικό της «διακοπής» της εμφάνισής του στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Καλλιμάρμαρο και ξεκαθαρίζει πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως γράφεται... «Αποδέχτηκα την πρόταση του Διονύση Σαββόπουλου να συμμετάσχω στη συναυλία γιατί τη θεώρησα πολύ τιμητική. Κι εκείνος αποδέχτηκε τη δική μου να φτιάξω ένα κείμενο και να διασκευάσω το κομμάτι του "Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε" στο "Το χειμώνα ετούτο ... μας ξαναπηδήξανε...." κάνοντας σάτιρα σ' αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις "εισαγόμενες" πολιτικές. Κι ήταν προσχεδιασμένο αφού ολοκληρώσω το κείμενο και το διασκευασμένο τραγούδι, να έρθει στη σκηνή και να πει: "Πω πω, μου το χάλασες το κομμάτι..." Ήταν προβαρισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν είχε προετοιμαστεί» αναφέρει ο κ. Ζουγανέλης στο TheTOC.

Ο ίδιος νιώθει πολύ άσχημα για την υποδοχή που είχε αυτό το στιγμιότυπο της συναυλίας με δεκάδες σχόλια στα social media. «Επειδή γράφονται διάφορα να ξέρετε ότι η συναυλία ήταν πάρα πολύ προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα. Νομίζετε ότι ο Σαββόπουλος θα άφηνε τίποτα στην τύχη; Προς τιμήν του, η συναυλία αυτή δουλεύεται πάνω από 2 μήνες...».

Και συνεχίζει: «Μιλάμε για μια μεγαλειώδη συναυλία που δεν είχε καμία διχαστική λογική. Γιατί γίνεται σήμερα αυτός ο χαμός στα social media; δεν καταλαβαίνω. Είμαστε άξιοι των επιλογών, μας λοιπόν. Επίσης μου κάνουν εντύπωση όσοι υβρίζουν την προσφορά του "΄Ολοι μαζί μπορούμε". Δεν πρόκειται για ένα λαό που δεν ξέρει τι του συμβαίνει;...»

Ο Γιάννης Ζουγανελης μας μιλά και για το «στόχο» της διασκευής. Σε ποιους αναφερόταν όταν είπε; «Το χειμώνα ετούτο ... μας ξαναπηδήξανε....ΔΝΤ, εταίροι μας αποπλανήσανε.... είπαν θα μας σώσουν, κι όμως, μας πηδήξανε...».

«Αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Κι όχι στην Κυβέρνηση;» τον ρωτήσαμε.

«Τώρα τι διευκρίνηση είναι αυτή; Αναφέρομαι στους πάντες. Η σάτιρα αναφέρεται στους πάντες. Εχει στόχο προς όσους συμβάλουν σ' αυτή την πολιτική: Την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και σ' όλους τους μνημονιακούς. Αν το προσωποποιούσα σημαίνει ότι θα ξέχναγα τι έκαναν οι προηγούμενοι. Αυτό ήθελε κι ο Σαββόπουλος. Δεν μπορείς τη σοφία να την απαξιώνεις τόσο» αναφέρει και προσθέτει:

«Κι εγώ είπα κάτι επίσης - με την έγκριση πάντα του Σαββόπουλου: "Ηθελα να ενταχθώ στο "΄Ολοι μαζί τα φάγαμε" κι επειδή δεν τα κατάφερα, τελικά εντάχθηκα στο "Όλοι μαζί μπορούμε". Αυτός είναι αυτοσαρκασμός!»

Και καταλήγει: «Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι μια μεγάλη περίπτωση νεοέλληνα. Και γιατί έχει αυτές τις αντιλήψεις, και γιατί έχει προσφέρει απλόχερα με την ποίησή του σε όλο αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν και το παρόν με μια ποιητικότητα. Τον θεωρώ μέγιστο καλλιτέχνη και Έλληνα διεθνούς ακτινοβολίας με τέχνη που αφορά όλο τον κόσμο».

 

Δείτε το βίντεο: