Νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο… λόγω αερίου γέλιου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cretapost.gr, η 18χρονη κοπέλα, που βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, διασκέδαζε την Τρίτη σε μπαρ του Ηρακλείου, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει σε κώμα και από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Τα “μπαλόνια γέλιου”

Όπως εκτιμάται, η τουρίστρια κατά τη διάρκεια διασκέδασης της είχε εισπνεύσει αέριο( laughing gas) από τα λεγόμενα “μπαλόνια γέλιου”, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.

Τα μπαλόνια αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές περιοχές, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και προκαλούν μία αίσθηση χαράς και γέλιου σε αυτόν που εισπνέει το αέριο που περιέχουν.

Ωστόσο η κυκλοφορία τους και φυσικά η χρήση τους είναι παράνομη, καθώς οι επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, λαμβάνοντας καταθέσεις από μάρτυρες, που βρίσκονταν στο ίδιο μπαρ με την κοπέλα και τυχόν γνωρίζουν, τι ακριβώς συνέβη.