Τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας ζητούν Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης.

Δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που προβλέπει την προαιρετική λειτουργία πάσης φύσεως εμπορικών επιχειρήσεων (μικρών και μεγάλων) 32 Κυριακές το χρόνο.

Σε απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 16 Ιουλίου καλεί τους εργαζόμενους η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, σημειώνοντας πως «υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες η υπουργική απόφαση, που απελευθερώνει το άνοιγμα των Κυριακών από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει για τους εμποροϋπάλληλους εντατικοποίηση, ωράρια εξαντλητικά, επτά μέρες τη βδομάδα».

«Είναι ένα μέτρο που διευκολύνει ξεκάθαρα τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους να αυξήσουν τα κέρδη τους την ώρα που οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια και έχουν χάσει τον ύπνο και το χρόνο με την οικογένειά τους», πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κιουμουσίδης, σημείωσε πως «μετά τη φοροληστεία έρχεται και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που για εμάς τους αυταπασχολούμενος είναι η φυσική μας εξόντωση. Πανηγύρισαν όλοι για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κυριακάτικη αργία. Παρόλα αυτά σε 3 μήνες τέλειωσαν αυτά τα πανηγύρια. Με τι; Όλες οι Κυριακές ανοιχτές. Πρέπει να αντισταθούμε και να περιφρουρήσουμε όλοι την απεργία».

Τέλος, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιουλίου, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν την ίδια μέρα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, στις 08:30.