Την εύρεση λύσης για το ζήτημα‚ που έχει δημιουργηθεί με τους παιδικούς σταθμούς‚ ζητά από την κυβέρνηση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ)‚ με ανακοίνωσή του.

Μάλιστα‚ το ΕΚΘ αναφέρει πως το ζήτημα αυτό «έχει οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΚΘ:

«Στην περίοδο της μακράς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, η ελληνική οικογένεια έχει επωμιστεί ένα τεράστιο βάρος προσπαθώντας να ανταπεξέλθει σε μια σκληρή καθημερινότητα. Τα «χτυπήματα» είναι πολλά, με το τελευταίο να «εγκλωβίζει» χιλιάδες γονείς σε ένα αδιέξοδο, καθώς τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών, με τις θέσεις να έχουν ήδη καλυφθεί.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλεται με αυθαίρετες πρακτικές οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών παρανομούν εφαρμόζοντας τις δικές τους «πολιτικές», με κριτήριο το επιπρόσθετο ποσό του ΕΣΠΑ, που κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «μαύρα», απορρίπτοντας τις αιτήσεις κάποιων άλλων νόμιμων γονέων.

Η παραδοχή του προβλήματος δεν φτάνει από τα επίσημα χείλη. Η κατανόηση έχει νόημα όταν συνοδεύεται και από λύσεις. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητά από την πολιτεία να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να βρει λύση στο μείζον ζήτημα που έχει οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες».