Η Αστυνομία βρήκε αυτούς που βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο της Καβάλας

|
THESTIVAL TEAM

Ήταν ξημερώματα της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017 όταν άγνωστοι πραγματοποίησαν «επίθεση» στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας επί της οδού Ερυθρού Σταυρού και με τη βοήθεια εργαλείου έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του μαρμάρου που καλύπτει την πρόσοψή του.

Σήμερα, τρεισήμιση μήνες μετά και κατόπιν σωστής αξιολόγησης στοιχείων και πληροφοριών, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας κατάφερε να «πιάσει» τους αυτουργούς του βανδαλισμού που, για μια ακόμη φορά, έφερε την πόλη στο διεθνές προσκήνιο με αρνητικό, δυστυχώς, πρόσημο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα που οδήγησαν τους άνδρες της Αστυνομίας στην εξιχνίαση του βανδαλισμού αλλά και για τις κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών με τις επίσημες ανακοινώσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που θανατώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία τοποθετήθηκε στη θέση του (μπροστά από τα Bodyline, εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν οι καπναποθήκες της Commercial) τον Μάιο του 2015, με τα αποκαλυπτήριά του να πραγματοποιούνται ενάμιση μήνα μετά λόγω των αντιδράσεων.

Πηγή: kavalapost.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.