Η οικογένεια του 22χρονου: Τον χτύπαγαν 10 άτομα μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο!

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ξένα ΜΜΕ έχει απασχολήσει η άγρρια δολοφονία του 22χρονου τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου.

Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ρεπορτάζ, ενώ πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι καλούν τις ελληνικές αρχές για να μάθουν για τις συνθήκες του φονικού. Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί».Το CNN μεταφέρει τα γεγονότα και αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

Η οικογένεια του νέου έδωσε μάλιστα γραπτή δήλωση στο mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του. «Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.