Ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονικης Α.Ε. πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 13.00, την 18η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στο ξενοδοχείοστο Hyatt Regency Thessaloniki. Εργαζόμενοι στο λιμάνι προτίθενται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον χώρο ενάντια στην πώληση του λιμανιού.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος αναφέρεται: «Για πρώτη φορά από συστάσεως της ΑΕ συγκαλείται τακτική ή έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων εκτός της έδρας του Οργανισμού. Η  Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ (βασικός μέτοχος), προκειμένου να αποφύγει το “σκόπελο” της διευρυμένης και μαζικής παρουσίας των εργαζόμενων, επέλεξε το HAYATT ως τόπο πραγματοποίησης της ετήσιας τακτικής συνέλευσης. Να σημειωθεί ότι η ΟΛΘ ΑΕ , στον πρώτο προβλήτα , διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν, όπως τόσο χρόνια άλλωστε συνέβαινε, τα events της εταιρίας. Προσπορίζεται δε έσοδα από την παραχώρηση της χρήσης για αντίστοιχες του είδους εκδηλώσεις».

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι δηλώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό "παρών" και ότι θα συνεχίσουν να υπεραμύνονται του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, χαρακτηρίζοντας στην πώληση του ΟΛΘ "διαρκές συντελούμενο έγκλημα ενάντια στην Εθνική Οικονομία".