Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών, προφυλακίστηκαν και τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε κλοπές με τη μέθοδο της ενοικιάσεως ακινήτων. Είχαν συλληφθεί στις 28 Ιουνίου σε περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται ότι έκαναν διακεκριμένες κλοπές πανελλαδικά. Με το πρόσχημα της ενοικιάσεως διαμερισμάτων και κατοικιών κατηγορούνται ότι έκαναν 27 κλοπές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, δύο Έλληνες άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη, επίσης από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ανδρών από την Ελλάδα, δύο γυναικών επίσης από την Ελλάδα, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης από τη Βουλγαρία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Πώς λειτουργούσε η σπείρα

Ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφο του ήταν τα αρχηγικά μελή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καλούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Στη συνέχεια συγκροτούσαν ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πήγαιναν στα ακίνητα, όπου τα αρχηγικά μέλη απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργοί τους αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν κάνει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, 27 κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 106.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι οι κλοπές είχαν γινει σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.

Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα που διατηρεί η 22χρονη, στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

Το χρηματικό ποσό των 3.070 ευρώ,
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους,
Πλήθος καρτών sim τηλεφώνου και
Μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες κάνουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πηγή: Tempo24