"Σε πλήρες αδιέξοδο θα περιέλθουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης σε περίπτωση εκτέλεσης της απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) σύμφωνα με την οποία πρόκειται να σφραγιστεί η Μονάδα Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) της ΒΙΠΕΘ, την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουλίου" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος .

Ο ΣΒΒΕ καλεί τους συναρμόδιους φορείς ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ που έχουν αναλάβει τα έργα τεχνικής ανασυγκρότησης και λειτουργίας της ΜΚΑ να επιδείξουν θετικό και συνεργατικό πνεύμα για την ολοκλήρωση ενός ζωτικού έργου για τη βιωσιμότητα της ΒΙΠΕΘ.

"Ο βιομηχανικός κόσμος αναμένει την άμεση αντιμετώπιση των διαδικαστικών και διαχειριστικών προβλημάτων ώστε να ανακληθεί η απόφαση παύσης λειτουργίας και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της ΜΚΑ από την ΠΚΜ ώστε να αποφευχθούν οι σοβαρές για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο αρνητικές επιπτώσεις και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία τους", αναφέρει ο ΣΒΒΕ.

«Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από πέρυσι που υπογράψαμε την πρόθεση παύσης λειτουργίας της ΜΚΑ της ΒΙΠΕΘ Σίνδου. Ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε όλους τους συναρμόδιους φορείς γύρω από το ίδιο τραπέζι. Αυτό είχε αποτέλεσμα. Εκταμιεύθηκε το ποσό για να ολοκληρωθούν τα έργα και τον Απρίλιο το έργο τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία. Ζητήσουμε από τους φορείς να κάνουν αίτηση για να πάρουνε άδεια λειτουργίας. Όντως η ΕΥΑΘ ΑΕ προχώρησε τη διαδικασία. Πλην όμως μέχρι σήμερα η ΕΥΑΘ δεν μας έχει καταθέσει δύο υπεύθυνες δηλώσεις οι οποίες για εμάς είναι τυπικές αλλά χωρίς αυτές δεν μπορεί να δοθεί η προσωρινή άδεια. Αύριο αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ή την προσκόμιση από την ΕΑΥΘ των δύο δικαιολογητικών για να δοθεί η προσωρινή άδεια λειτουργίας» δήλωσε στο thestival.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.