Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έσωσε εγκλωβισμένο τουρίστα στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το kefalonispress, όλα έγιναν στις απότομες, κρημνώδεις πλαγιές της Άσσου. Ο τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις απότομες χαράδρες της Άσσου. Επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τους δικούς του ανθρώπους και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν. Το ίδιο και το super puma που πήγε λίγο αργότερα. Τελικά, η διάσωση είχε αίσιο τέλος, με το ελικόπτερο S-70 του πολεμικού ναυτικού...

Η επιχείρηση για τη διάσωση του τουρίστα ολοκληρώθηκε με την μεταφορά του ίδιου αλλά και των δύο πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Εκεί τους περίμενε το ΕΚΑΒ το οποίο τους παρέλαβε για το Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους και έλεγχο καθώς και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με πληροφορίες αλλά ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι απο τον καυτό ήλιο.