Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος στα Χανιά της Κρήτης, εδώ και καιρό φαίνεται πως "ζούσε επικίνδυνα", αφού όπως διαπιστώθηκε δεν είχε κόψει πάνω από... 15.000 αποδείξεις. Όταν όμως του ήρθε το πρόστιμο, πρέπει σίγουρα να το μετάνιωσε.

Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ!

Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση (σουβλατζίδικο) είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις και καταλήγει σε ένα πρώτο διαπιστωτικό πρόστιμο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600 όπως βλέπετε παρακάτω...

Επισημαίνεται πάντως πως αυτό δεν είναι το οριστικό πρόστιμο αφού ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει μια συμμόρφωση, ως προς τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά το πρόστιμο να μειωθεί κατά πολύ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: zarpanews.gr